היום השני של הסמינר הוקדש למיקומו של המנהיג בחברה ולחשיבות התרומה לחברה. הקבוצה נחלקה לשתיים – קבוצה אחת נסעה לעין קובי ובעזרת כלי עבודה וצוות ההדרכה של מרכז שדה נס הרים שיפצו חבריה את הדרכים אל המעיין, ניכשו עשבים, הורידו חוטרים והנגישו את הדרכים.
הקבוצה השנייה הגיעה למסילת ציון לסדנאות מנהיגות חברתית קבוצתית, שם מצאו עצמם החניכים מטפסים לגובה בעזרת חבלים, גולשים על אומגות, משתתפים בפעילויות סווינג ובעוד המון פעילויות חווייתיות שתכליתן חידוד חשיבות המנהיגות בעבודת הצוות וחשיבות התיאום בקבוצה. הקבוצות התחלפו בצהריים, כך שכל אחת מהן זכתה ליהנות משתי הפעילויות.
אמרנו מחתרות אמרנו קומזיץ, וכך בערב התכנסו כולם סביב המדורה לערב שירי מחתרות, הפעלות וחידונים במרכז השדה. ביום השלישי נחשפו החניכים לפועלו של מנחם בגין, מי שפיקד על האצ"ל, ולדרכים שבהן הציג מנהיגות שונה ומיוחדת.
עוד זכו חניכים לבקר בעיר דוד, לטבול בנקבת חזקיהו, לשמוע על ממלכת יהודה וישראל, ואף להניח פתק בכותל המערבי – לחלקם הייתה זו ההתנסות הראשונה בחוויה השמימית הזו.
סשה ממחלקת התרבות של עיריית נצרת עילית, שהתלווה לסמינר המנהיגות, מסכם: "בשלושה ימים ספגו הנערים ציונות וערכים יותר מאשר בשנה שלמה של הדרכה במתנ"סים". אין ספק כי המחנה השאיר טעם של עוד.