מה צריך?
"קנקל" ריק, שטוף ומיובש
גרב ישן
סכין יפנית ו/או מספריים
מים
עדשים ירוקות, שעועית מש, שעועית לבנה, חומוס או כל זרע שרוצים להנביט.
מה עושים?
- משרים את הזרעים במים למשך הלילה. מסננים ושוטפים היטב.
- חוצים את הקנקל.
- מלבישים את הגרב על תחתית החלק של צוואר הבקבוק, כך שימתח על פני האזור החתוך ויכסה את כל הקנקל.
- ממלאים מעט מים בתחתית החלק השני של הקנקל ומכניסים את חלק צוואר הבקבוק עם הפייה כלפי מטה, כך שקצה הגרב ייטבל במים.
- מפזרים את הזרעים על הגרב המתוח והלח.
- ממתינים מספר ימים ועוקבים אחרי הנביטה. אם מים נגמרים משקים את הנבטים במעט מים נוספים – המים יעברו דרך הגרב ויצטברו בתחתית הבקבוק והגרב יספוג אותם ויישאר לח כל הזמן.
- עושים תספורת למנבטה ואוכלים – סלט עם נבטים, חביתה עם נבטים, תבשיל מוקפץ עם נבטים... וגם סתם נהנים מהעציץ הירוק והיפה.
להדפסת ההוראות להכנת מנבטה ירוקה, לחצו כאן»