אתר קק"ל לצעירים

אדנית טעימה

סיימתם לשתות את החלב? חכו! אל תזרקו את הקרטון לפח. עם קצת דבק, צבע ויצירתיות אתם יכולים להפוך אותו לאדנית ולגדל בה ירקות שורש. צפו ביצירוקה – אדנית טעימה, וקדימה, לעבודה
 

 

אדנית טעימה: הוראות הכנה ליצירה מקרטון חלב

אדניות מקרטוני חלב, צבועות ומקושטות ובתוכן בצל ושום
מה צריך?
  • קרטון חלב או מיץ ריק, שטוף ומיובש היטב
  • סכין יפנית ו/או מספריים
  • דבק פלסטי
  • מים
  • צבעי גואש
  • מכחול למריחת דבק וצבע
  • גרעין אבוקדו, תפוח אדמה קטן, בטטה קטנה, בצל קטן, שום.
מה עושים?
  • בוחרים שתי פקעות ובצלים או גרעין אבוקדו ופקעת להנבטה.
  • צובעים ומקשטים את קרטון החלב בתערובת של דבק פלסטי וצבע גואש. הדבק יסייע לצבע להידבק לקרטון החלק.
  • מסמנים את היקף הפקעות שבחרנו על דופן קרטון החלב בטוש.
  • גוזרים עיגול שמתאים להצבת כל פקעת כך שצדה התחתון יוכל להיות שקוע במים והיא תוכל לעמוד בצורה יציבה.
  • גוזרים חלון השקיה קטן באזור שנותר פנוי – כך נוכל לראות אם חסרים מים ולהשקות לפי הצורך. נשאיר את החלון סגור כדי להקטין את אידוי המים ככל האפשר.
  • ממתינים כשבוע עד שהפקעות ינבטו. אפשר להעביר לעציץ או לגינה ואפשר להשאיר במטבח ולקצוץ עלים ירוקים לסלט.
  • מומלץ לגדל באותה דרך גם פטרוזיליה, בזיליקום או נענע שקונים בסופר.

 

להדפסת ההוראות להכנת אדנית טעימה, לחצו כאן »